Zupa jarzynowa z ziołami
Zupa jarzynowa z ziołami5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- cebula
- gałązka selera naciowego
- 2 marchewki
- 2 łyżki oleju
- 1 ½ bulionu warzywnego
- koper
- estragon
- świeży cząber
Sposób wykonania;
Obraną i posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.
W między czasie obraną marchewkę i seler pokroić słupki.
Natomiast cebulę zalać bulionem i zagotować.
Wówczas zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut.
Po tym czasie dodać marchewkę seler i gotować jeszcze 10 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym koprem, estragonem oraz cząbrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: wtorek, 09, kwiecień 2013 05:43
- Kinga Kobiela
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa