Zupa jarzynowa z indykiem
Zupa jarzynowa z indykiem 5.00 out of 5 based on 5 voters.
Składniki:
- 45 dag mielonego indyka
- cebula
- papryka
- puszka fasoli szparagowej
- 1 ½ szkl ziemniaków
- puszka pomidorów
- 350 ml gotowego bulionu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Indyka przesmażyć w żeliwnym garnku po czym dodać posiekaną cebulę oraz paprykę.
Całość wymieszać i dodać jeszcze fasolkę szparagową, pomidory, ziemniaki pokrojone w kostkę.
Wlać jeszcze bulion i gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: środa, 16, styczeń 2013 10:55
- Piotr Porębski
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa