Zupa jajeczna z parmezanem
Zupa jajeczna z parmezanem 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 2 l wywaru z kurczaka
- 6 jajek
- ½ szkl. startego parmezanu
- ¼ szkl. posiekanej bazylii
- szczypta startej gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Do miseczki wbić jajka.
Dodać do nich bazylie, ser oraz gałkę muszkatołowa.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie wywar zagotować, wówczas energicznie go mieszać w jedną stronę aby powstała fala.
Wówczas nie przerywając mieszania wlewać masę jajeczną.
Gotować około 1 minuty do ścięcia się jaj.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 08, styczeń 2014 09:58
- Ewelina Nocoń
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa