Składniki:
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 450 g chudej wołowiny
- 1 szkl. siekanej cebuli
- ½ szkl. posiekanej marchwi
- 1/8 łyżeczki soli czosnkowej
- pieprz
- ¼ szkl. ciecierzycy
- 3 szkl. wywaru wołowego
- 1 szkl. sosu salsa
- ¼ szkl. śmietany
Sposób wykonania:
- W garnku rozgrzać olej.
Wówczas wrzucić na niego pokrojone mięso, marchew oraz posiekaną cebulę.
Trzymać na małym ogniu około 7 minut.
Po tym czasie dodać ciecierzycę, sos salsa oraz wlać wywar.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia i gotować około 3 minut.
Przed podaniem udekorować keksem bitej śmietany.
Liczba porcji: 4