Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jajeczna z parmezanem

 

Składniki:

  • 2 l wywaru z kurczaka
  • 6 jajek
  • ½ szkl. startego parmezanu
  • ¼ szkl. posiekanej bazylii
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki wbić jajka.
    Dodać do nich bazylie, ser oraz gałkę muszkatołowa.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie wywar zagotować, wówczas energicznie go mieszać w jedną stronę aby powstała fala.
    Wówczas nie przerywając mieszania wlewać masę jajeczną.
    Gotować około 1 minuty do ścięcia się jaj.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *