Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa ze szpinakiem i makaronem

Składniki:


  • 30 dkg czerwonej fasoli konserwowej
  • 10 dkg makaronu muszelki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 2 łyżki piure pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 25 dkg liści szpinaku
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Cebulę i marchew obrać, pokroić cebulę w pół plastry marchew w plastry lub słomki. Umyty i ususzony szpinak, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, dodać marchewkę i cebulę, chwilę razem poddusić. W garnku doprowadzić bulion do wrzenia, dodać szpinak i po kilku minutach pomidory piure. Następnie dodać marchew z cebulą, liść laurowy, gotować 5 minut. Dodać wypłukaną fasolkę, przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Iza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *