Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa z kiełbasą Krystiana

Składniki:

  • 25 dag fasolki białej
  • kostka rosołowa
  • 30 dag kiełbasy
  • 3 ziemniaki
  • marchew
  • pietruszka
  • majeranek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Umytą fasolkę wrzucić do garnka, zalać ją litrem wody i gotować na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie wrzucić kostkę rosołową, obrane ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę.
Na koniec wrzucić jeszcze kiełbasę pokrojoną na plasterki.
Gotować do miękkości wszystkich składników.
Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz majerankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *