Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowa z selerem naciowym

 

Składniki:

 

  • udko z kurczaka
  • pęczek włoszczyzny
  • 2 gałązki selera naciowego
  • kilka liści zwykłego selera
  • cukier
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Obrana włoszczyznę wrzucić do garnka, dodać udka z kurczaka oraz liście selera.
Wrzucić jeszcze liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe.
Zalać całość woda i gotować na małym ogniu około godziny.
Po tym czasie wywar przecedzić i dodać do niego przecier pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *