Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa kapitana

 

Składniki:

 

  • 1 ½ rosołu
  • ½ szkl śmietany
  • 1 szkl fasoli perłowej
  • 5 suszonych grzybków
  • ¼ op łazanek
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • 3 łyżeczki Vegety
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Fasolę opłukać pod bieżącą wodą po czym zalać ją zimnym wywarem, doprowadzić do wrzenia po czym zestawić z ognia i odstawić na 2 godziny.
W między czasie umyte grzyby namoczyć w wodzie po czym je ugotować.
Miękkie grzyby odcedzić i pokroić w paseczki po czym dodać je razem ze śmietaną do fasoli.
Następnie łazanki ugotować według opisu na opakowaniu po czym je odcedzić i dorzucić do zupy.
Całość podgrzać i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *