Zupa fasolowa kapitana
Zupa fasolowa kapitana 2.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 1 ½ rosołu
- ½ szkl śmietany
- 1 szkl fasoli perłowej
- 5 suszonych grzybków
- ¼ op łazanek
- natka pietruszki
- majeranek
- 3 łyżeczki Vegety
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Fasolę opłukać pod bieżącą wodą po czym zalać ją zimnym wywarem, doprowadzić do wrzenia po czym zestawić z ognia i odstawić na 2 godziny.
W między czasie umyte grzyby namoczyć w wodzie po czym je ugotować.
Miękkie grzyby odcedzić i pokroić w paseczki po czym dodać je razem ze śmietaną do fasoli.
Następnie łazanki ugotować według opisu na opakowaniu po czym je odcedzić i dorzucić do zupy.
Całość podgrzać i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: wtorek, 09, kwiecień 2013 05:45
- Martyna Winkler
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa