Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa chrzanowa

Składniki:

 

  • 250 g wędzonego mięsa
  •  

    • cebula
    • pęczek włoszczyzny
    • 200 ml startego chrzanu
    • 4 jajka
    • sól
    • cukier
    • ziele angielskie
    • kilka suszonych grzybów
    • ½ malej śmietany
    • natka pietruszki

     

    Sposób wykonania:

    1. Mięso, włoszczyznę oraz grzyby zalać około 1 l wody i gotować około 40 minut.
      Po tym czasie wyjść mięso i włoszczyznę i wrzucić ziele angielskie.
      Następnie dodać chrzan i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać śmietanę.
      Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
      Posypać posiekanym szczypiorkiem.

       

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *