Zupa cebulowa z winem
Zupa cebulowa z winem4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 5 szklanek wywaru z kości lub z mięsa
- 50 dag cebuli
- sól
- pieprz
- kieliszek białego wytrawnego wina
- 5 dag masła
-
Wywar doprowadzić do wrzenia.
W między czasie zeszklic na rozgrzanym maśle posiekaną cebulę po czym wrzucić ją do wywaru.
Trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z winem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: wtorek, 20, wrzesień 2011 09:02
- Magdalena Przybysz
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa