Zupa cebulowa z razowcem
Zupa cebulowa z razowcem4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Miąższ z chleba pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce masła. Włożyć do piekarnika, żeby grzanki się podsuszyły. Na drugiej łyżce masła udusić obraną i posiekaną cebulę, dodać grzanki, zalać 6 szklankami wody i gotować około 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przetrzeć przez sito, zagotować, doprawić do smaku gałką muszkatołową, sola i pieprzem. Żółtka roztrzepać ze śmietaną. Wymieszać trzepaczką z gorącą zupą.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: środa, 04, maj 2011 10:02
- Honorata Pacuła
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa