Zupa cebulowa na winie
Zupa cebulowa na winie4.62 out of 5 based on 94 voters.
Składniki:
- 350 g cebuli
- 3 łyżki masła
- 1 l białego wina
- 3 l bulionu mięsnego
- sól
- ½ łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki posiekanych ziół
Sposób wykonania;
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas zalać ją bulionem i białym winem.
Gotować około 10 minut.
Po tym czasie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
na koniec dodać swoje ulubione posiekane zioła.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: piątek, 16, grudzień 2011 12:48
- Bożena
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa