Zupa cebulowa Ilony
Zupa cebulowa Ilony4.76 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- wywar z kości 1,25 litra
- cebula 1/2 kg
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- masło 2 łyżki
- wytrawne wino 1 kieliszek
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę należy obrać z łupinek i bardzo drobno posiekać. Na patelni
należy rozpuścić masło i zarumienić na nim cebulkę, gdy już będzie złota
należy przełożyć ją do wrzącego wywaru i całość gotować do 15 minut. Pod
koniec gotowania należy wlać wino i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: czwartek, 07, styczeń 2010 08:03
- albertos
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa