Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziołowe befsztyki wołowe

 

Składniki:

 

  • jajko
  • ¼ szkl mleka
  • 1szkl bułki tartej
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka soli ziołowej
  • 2 200 gramowe befsztyki wołowe
  • ¼ szkl oleju roślinnego

Sposób wykonania:
W jednej miseczce wymieszać bułkę tartą z oregano i solą ziołową.
Natomiast w drugiej roztrzepać jajko razem z mlekiem.
Następnie  kotlety obtoczyć  w jajku a potem w panierce.
Smażyć steki na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.
Wówczas przykryć patelnię i smażyć około 15 minut.
Przed podaniem można na kotletach ułożyć po plasterku sera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *