Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto migdałowe Kariny

 

Składniki:

  • 225 g miękkiego masła
  • 225 g miękkiego cukru
  • 6 jajek
  • 115 g mielonej semoliny
  • 175 g mielonych migdałów
  • starta skórka i sok z 3 pomarańczy
  • 125 g białego granulowanego cukru
  • 50 ml wody
  • 1 laska cynamonu
  • starta skórka i sok z 2 cytryn

Sposób wykonania:
Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po żółtku.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze hemolinę, skórkę i sok z pomarańczy oraz mielone migdały.
Dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem pergaminowym.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50-60 minut.
W miedzy czasie do rondelka wlać wodę, dodać cukier, oraz cynamon.
Podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Gdy syrop zacznie gęstnieć zdjąć z ognia, wyjąc laskę cynamonu a dodać jeszcze sok i skórkę z cytryny.
Powstałym syropem polać ciasto po upieczeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *