Ziemniaki z pikantnym farszem
Ziemniaki z pikantnym farszem4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić na połówki, ostrożnie wydrążyć łyżeczką część miąższu. Paprykę obrać, oczyścić, drobno pokroić. Masło, bułkę tartą, paprykę i musztardę wymieszać, farszem napełniać połówki ziemniaków. Zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Podawać solo lub jako dodatek.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: czwartek, 24, marzec 2011 11:37
- Iwona
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak