Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z pikantnym farszem

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 1 czerwona, ostra [papryka
  • 10 dkg tartej bułki
  • 10 dkg miękkiego masła
  • ostra musztarda do smaku
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić na połówki, ostrożnie wydrążyć łyżeczką część miąższu. Paprykę obrać, oczyścić, drobno pokroić. Masło, bułkę tartą, paprykę i musztardę wymieszać, farszem napełniać połówki ziemniaków. Zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Podawać solo lub jako dodatek.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *