Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z kwaśną śmietaną i kawiorem

Składniki:

  • 10 czerwonych ziemniaków
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 60 g kawioru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki przekroić na połówki po czym ułożyć je na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut.
    W między czasie śmietanę wymieszać z 1 łyżeczką szczypiorku
    Następnie gdy ziemniaki będą miękkie, zrobić w nich na środku małe nacięcia i wydrążyć je łyżeczką.
    W każdy otwór wlać do połowy śmietanę a na niej ułożyć odrobinę kawioru.
    Na konie posypać całość szczypiorkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *