Ziemniaki z grilla
Ziemniaki z grilla4.47 out of 5 based on 335 voters.
Przepis jest prosty.
Potrzebna:
• folia aluminiowa,
• średniej wielkości obrane ziemniaki,
• boczek wędzony,
• cebula,
• sól ziołowa,
• majeranek i inne przyprawy wg uznania.
Wykonanie:
Z folii aluminiowej wycinamy kawałki takiej wielkości aby swobodnie obwinąć ziemniaka.
Kładziemy ziemniaka na folii, solimy solą ziołową, obwijamy go plastrem boczku wędzonego, dodajemy plastrem cebuli, posypujemy majerankiem i zawijamy. Gdy zawiniemy kilkanaście ziemniaków, układamy na grillu.
Po ok. 15-20 minutach (gdy folia ściemnieje) nakłuwamy jednego ziemniaka widelcem.
Gdy jest miękki zdejmujemy wszystkie z grilla. Podajemy wraz z innymi przysmakami z grilla, z odrobiną ketchupu lub bez.
Smacznego.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: sobota, 30, kwiecień 2005 09:06
- okonhel
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak