Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z grilla

Przepis jest prosty.
Potrzebna:
• folia aluminiowa,
• średniej wielkości obrane ziemniaki,
• boczek wędzony,
• cebula,
• sól ziołowa,
• majeranek i inne przyprawy wg uznania.

Wykonanie:
Z folii aluminiowej wycinamy kawałki takiej wielkości aby swobodnie obwinąć ziemniaka.
Kładziemy ziemniaka na folii, solimy solą ziołową, obwijamy go plastrem boczku wędzonego, dodajemy plastrem cebuli, posypujemy majerankiem i zawijamy. Gdy zawiniemy kilkanaście ziemniaków, układamy na grillu.
Po ok. 15-20 minutach (gdy folia ściemnieje) nakłuwamy jednego ziemniaka widelcem.
Gdy jest miękki zdejmujemy wszystkie z grilla. Podajemy wraz z innymi przysmakami z grilla, z odrobiną ketchupu lub bez.
Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *