Ziemniaki w warzywach
Ziemniaki w warzywach4.62 out of 5 based on 58 voters.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 brokuł
- 25 dkg wędzonego boczku
- 2 średnie cebule
- szczypiorek
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka śmietany
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Marchewkę umyć, obrać, ugotować przez 10 minut, dodać różyczki brokułu. Warzywa wyjąć, osączyć. W garnku rozgrzać olej , wrzucić pokrojony boczek, przesmażyć. Dodać warzywa, masło, ziemniaki, cebulę i szczyptę soli do smaku. Smażyć na rumiano. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 15 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: czwartek, 10, luty 2011 10:36
- Karolina Drążkowska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak