Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z ziołami i czosnkiem


Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3-4 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • pęczek zielonego koperku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • ½ łyżeczki kminku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Zieleninę umyć, drobniutko posiekać. Czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z ziołami, czosnkiem, odrobiną soku z cytryny i sporą szczyptą soli. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w grubsze plastry, ułożyć na natłuszczonej blaszce, posypać kminkiem i posmarować przygotowaną pastą. Wstawić do uprzednio nagrzanego piekarnika i zapiec w temperaturze 180 stopni C, aż ziemniaki będą miękkie.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *