Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki w warzywach

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 brokuł
  • 25 dkg wędzonego boczku
  • 2 średnie cebule
  • szczypiorek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Marchewkę umyć,  obrać, ugotować przez 10 minut, dodać różyczki brokułu. Warzywa wyjąć, osączyć. W garnku rozgrzać olej , wrzucić pokrojony boczek, przesmażyć. Dodać warzywa, masło, ziemniaki, cebulę i szczyptę soli do smaku. Smażyć  na rumiano. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *