Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z rozmarynem

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 8 gałązek rozmarynu
  • 1 ostra papryczka chili
  • 2 średnie cebule
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 20 dkg sera feta
  • ½ słoiczka zielonych oliwek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Papryczkę posiekać. Cebulę obrać i posiekać. Rozmaryn umyć i oderwać igiełki. Do garnka wlać oliwę i dodać połowę rozmarynu. Połączyć z warzywami, doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C, około 50 minut. Posypać rozkruszonym serem feta i pozostałym rozmarynem. Skropić łyżką oliwy i jeszcze na moment zapiec, około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *