Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki faszerowane mielonym mięsem

Składniki:

  • 6 dużych okrągłych ziemniaków
  • 6 dkg masła
  • 25 dkg mielonego mięsa drobiowego
  • 3 cebule
  • sól, pieprz do smaku
  • posiekana zielona natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki umyć, obrać, czubkiem noża naciąć głęboko i wydrążyć łyżeczką otwór do farszu. Obraną i posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać do mielonego mięsa, wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem dodać posiekaną natkę pietruszki. Ziemniaki wypełnić farszem. Piec w gorącym piekarniku 5- minut. W trakcie pieczenia podlać gorącą wodą lub rosołem. Podawać z ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *