Zielona fasolka z serem rokfor
Zielona fasolka z serem rokfor 4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
- 450 g zielonej fasolki
- 4 plastry boczku
- 120 g sera rokfor
- ¾ szkl. prażonych orzechów włoskich
- pieprz
Sposób wykonania:
Fasolkę zalać wrzątkiem i gotować około 3-4 minuty po czym ją odcedzić.
Następnie boczek przesmażyć aż stanie się chrupki.
Fasolkę przełożyć na półmisek, posypać go boczkiem, pokruszonym serem oraz prażonymi orzechami.
Lekko oprószyć solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: czwartek, 26, sierpień 2010 12:14
- Danuta Maciejczyk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak