Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zarzucajka

Składniki:


• 1 kg ziemniaków
• 2 l wrzącej wody
• 0,25 l kiszonej kapusty z sokiem
• cebula
• 5 dag słoniny
• liść laurowy

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać, zalać wrzącą wodą, dodać liść laurowy i ugotować do miękkości. Część ziemniaków rozetrzeć w zupie. Kapustę drobno pokrajać, włożyć do pozostałych ziemniaków, rozetrzeć, podgotować, dodać soli do smaku. Cebulę obrać, drobno pokrajać. Słoninę wytopić, zrumienić skwarki, zaraz je wybrać i włożyć do zupy. Na tłuszczu lekko przyrumienić cebulę, wlać do zupy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *