Zarzucajka
Zarzucajka4.31 out of 5 based on 143 voters.
Składniki:
• 1 kg ziemniaków
• 2 l wrzącej wody
• 0,25 l kiszonej kapusty z sokiem
• cebula
• 5 dag słoniny
• liść laurowy
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać, zalać wrzącą wodą, dodać liść laurowy i ugotować do miękkości. Część ziemniaków rozetrzeć w zupie. Kapustę drobno pokrajać, włożyć do pozostałych ziemniaków, rozetrzeć, podgotować, dodać soli do smaku. Cebulę obrać, drobno pokrajać. Słoninę wytopić, zrumienić skwarki, zaraz je wybrać i włożyć do zupy. Na tłuszczu lekko przyrumienić cebulę, wlać do zupy.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 24, sierpień 2005 00:00
- MiGd@l
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa