Zapiekany ananas z chlebem tostowym
Zapiekany ananas z chlebem tostowym 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- ½ szkl mleka
- 1 szkl cukru
- 4 jajka
- puszka ananasa w kawałkach
- 6 kromek chleba tostowego
- łyżeczka esencji waniliowej
Sposób wykonania;
Masło z dodatkiem cukru utrzeć na gładką masę, wówczas dodać jajka oraz esencję waniliową.
Dokładnie ubić po czym dodać odcedzonego ananasa oraz chleb pokrojony w kostkę.
Całość wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 1 godziny.
- Szczegóły
- Kategoria: Ananas
- Opublikowano: wtorek, 18, grudzień 2012 08:49
- Agata Zaremba