Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z bananem na słodko

Składniki:

  • 1 szkl ryżu arborio
  • 3 banany
  • ¼ szkl brązowego cukru
  • 3 szkl mleka
  • ¼ likieru kakaowego
  • ½ łyżeczki cynamonu

Sposób wykonania:
1/3 ryżu  wysypać na dno naczynia żaroodpornego.
Rozłożyć na nim obranego 1/3 banana pokrojonego w plasterki i posypać go 1/3 cukru.
Następnie rozłożyć kolejną warstwę, ryżu, banana itp. Aż do skończenia składników.
Całość polać mlekiem wymieszanym z likierem kakaowym.
Posypać całość cynamonem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 1 godziny.
Do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn i zmiennie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *