Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ryżu i kapusty

Składniki:

  • 40 dkg ryżu
  • 1 ½ kg kapusty kiszonej
  • 25 dkg wędzonego boczku
  • 2 średnie cebule
  • 80 dkg białej kiełbasy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować na sypko. Kapustę osączyć i posiekać, Boczek i cebule pokroić w kostkę i podsmażyć. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać posiekany czosnek, ugotowany ryż, kapustę i cebulę, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekać w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni C na około 45 minut. Podawać po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *