Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z kaszy manny Edyty

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy manny
  • 1 ¾ szkl. mleka
  • 1 ¾ szkl. wody
  • łyżka cukru
  • sól
  • 3 łyżki masła
  • łyżka śmietany
  • 1 jajko

    Sposób wykonania:

    1. Kaszę zalać mlekiem oraz wodą i ugotować po czym ostudzić do temperatury 60 stopni.
      Następnie wbić jajko i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
      Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.
      Powierzchnie wyrównać po czym rozsmarować na wierzchu śmietanę.
      Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *