Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane, gotowane na twardo jajka

Składniki:

  • 6 ugotowanych na twardo jaj
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • posiekany koperek i natka pietruszki
  • tarta bułka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka obrać, każde przekroić na 4 części. Masło rozpuścić, dodać mąkę, śmietanę lub mleko, przyprawy, zmiksować. Dodać tarty ser i zieleninę, wymieszać. Kokilki do zapiekania posmarować tłuszczem, wysypać bułka. W każdej kokilce układać ćwiartki jajek, zalać przygotowaną masą. Zapiekać w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 30 minut. Przed podaniem polać ostrym sosem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *