Winogrona marynowane Krystyny
Winogrona marynowane Krystyny4.23 out of 5 based on 155 voters.
Składniki:
- winogron
- śliwki
- koperek
- goździki
- pieprz ziarnisty
- 1,5 szklanki wody
- 12 dkg cukru
- ¼ szklanki octu
Sposób przyrządzenia:
Na dnie sterylnego słoja ułożyć przyprawy (ilość i skład wedle upodobań) następnie warstwami ułożyć umyte winogrona i śliwki. Przygotować marynatę. Wodę doprowadzić do wrzenia, rozpuścić w niej cukier, dodać ocet. Gorącą marynatą zalać przygotowane słoje, zamknąć. Pasteryzować w wodzie o temperaturze 85 stopni C przez 15 – 30 minut zależnie od wielkości słoja.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: czwartek, 24, sierpień 2006 00:00
- Krystyna
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane