Wigilijny filet z karpia w sosie musztardowym
Wigilijny filet z karpia w sosie musztardowym4.57 out of 5 based on 84 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, wysuszyć, podzielić na porcje. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Pora oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, udusić na nim pory i pomidora, przyprawić, odstawić. Na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia układać porcje ryby, polać oliwą wymieszaną z musztardą, piec 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. W naczyniu żaroodpornym ułożyć przygotowane wcześniej pory z pomidorami, na warstwie porów ułożyć porcje ryby, piec kolejne 5 minut i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: wtorek, 07, grudzień 2010 09:33
- Magda Wołosz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla