Wigilijna płoć z piekarnika

4993
com_content.article
(Oddano 135 głosów z średnią 4.34 z 5)
Wigilijna płoć z piekarnika4.34 out of 5 based on 135 voters.


1uz0

Składniki:


    • 1 kg płoci lub innej drobnej ryby
    • sok z 2 cytryn
    • 1 szklanka oleju
    • 4 posiekane ząbki czosnku
    • szczypta oregano
    • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ryby umyć, sprawić, ponownie umyć i osuszyć. Ryby przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Tuszki ryby umieścić w dużym naczyniu żaroodpornym, dodać olej, czosnek, sok z cytryny i oregano. Dokładnie wymieszać. Ryby rozłożyć w naczyniu tak aby tworzyły jedną warstwę.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, piec ryby przez 25 minut. Przed podaniem obsączyć z oleju na ręczniku kuchennym.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi