Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowy szaszłyk ze śliwką i papryką

 

Składniki:

  • schab wieprzowy 75 dag
  • śliwki suszone odpestkowane 15 sztuk
  • czerwone wino wytrawne 1 szklanka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • cebula 3 sztuki
  • świeży rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • olej 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Śliwki należy moczyć przez kilka godzin w czerwony winie, można nawet
przygotować je poprzedniego dnia. Schab należy pokroić w kawałki,
cebulki na ćwiartki. Paprykę należy umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Na
patyczki od szaszłyków należy nadziewać mięso, śliwki, paprykę i
cebulkę, posypać wszystko ziołami i przyprawami, polać olejem. Szaszłyki
należy piec na grillu przez około 15- 25 minut w zależności od tego,
kiedy mięso się upiecze.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *