Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z pieczarkami i kapustą

Składniki:

  • 40 dag chudej wieprzowiny
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki oleju
  • 20 dag pieczarek
  • 30 dag włoskiej kapusty
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki rosołu
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w plastry, które skropić olejem oraz oprószyć mąką i solą.
    Następnie pieczarki pokroić plasterki a kapustę poszatkować i smażyć całość na rozgrzanym smalcu ok. 2 min po czym wlać rosół i doprawić do smaku solą, pozostawić na ogniu pod przykryciem kolejne 2 min.
    W między czasie mięso smażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać sos sojowy, oraz cukier wymieszać i jeszcze przez chwilę smażyć.
    Na koniec połączyć meso z kapustą i grzybami, podgrzewać ok. 1 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *