Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z kawałkami kabaczka

Składniki:

  • 60 dag kabaczka
  • pieprz
  • ½ kostki rosołowej
  • 1zkl. wywaru
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 ½ łyżki smalcu
  • 10 dag mielonej wieprzowiny
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżki sosu hoisin
  • ½ łyżeczki cukru

Sposób wykonania:

  1. Kabaczka obrać po czym pokroić go w kostkę i oprószyć solą oraz pieprzem po czym przesmażyć go na rozgrzanym oleju.
    Następnie wlać wywar z rozpuszczoną w nim kostką rosołową, doprowadzić do zagotowania i dusić ok. 3-4 min
    W między czasie na rozgrzanym smalcu przesmażyć mięso razem z czosnkiem, wówczas dodać do niego sos sojowy, sos hoisin oraz cukier.
    Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze ok. 2-3 min po czym dodać kabaczka razem z płynem w którym się gotował.
    Ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować ostanie 3-4 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Oliwię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *