Wieprzowina z grzybami w pomidorach
Wieprzowina z grzybami w pomidorach5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg wieprzowiny bez kości/ łopatka/
- ½ kg borowików/ mogą być mieszane leśne/
- 1 puszka całych pomidorów w zalewie
- sól, pieprz do smaku
- olej
Sposób wykonania:
Wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone borowiki, poddusić około 15 minut, dodać przetarte pomidory wraz z zalewą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić 10 minut. Przełożyć do salaterki, udekorować cytryną, podawać na gorąco.
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: wtorek, 20, listopad 2012 11:48
- Paulina