Warzywna patelnia z rybnymi paluszkami
Warzywna patelnia z rybnymi paluszkami4.64 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- 8 mrożonych paluszków
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 1 cebula
- 2 cukinie
- 2 ogórki konserwowe
- ¾ szklanki śmietany
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
- sól, cukier, pieprz, słodka papryka do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, cebulę obrać pokroić w drobną kostkę, cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki. Paluszki rybne usmażyć na gorącym oleju , osączyć z tłuszczu. Na drugiej patelni podsmażyć ziemniaki, dodać cebulę i jeszcze smażyć około 5 minut. Dodać pokrojoną cukinię, jeszcze moment smażyć, doprawić przyprawami do smaku. Ogórki drobno pokroić, wraz z ziołami dodać do śmietany, wymieszać. Paluszki pokroić na połówki, delikatnie wymieszać z warzywami. Wyłożyć na talerze, podawać z sosem śmietanowym.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: czwartek, 15, marzec 2012 19:51
- Bożena Nowak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak