Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa z grzybami w musztardowym sosie

Składniki:

  • 2 obrane, pokrojone w kostkę marchewki
  • 20 dkg pokrojonego w kostkę miąższu dyni
  • 10 dkg grzybów leśnych (kurek) lub pieczarek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soku z pomarańczy
  • ½ szklanki sosu musztardowego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać warzywa, smażyć na małym ogniu aż zmiękną. Grzyby na małej patelni wymieszać z sokiem pomarańczowym, dusić 3 minuty mieszając, dodać do warzyw, przyprawić. Dodać sos, wymieszać i podawać. Smakuje też na zimno.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *