Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk warzywny z grzybami i ziołami

Składniki:

  • 1 cukinia pokrojona w plastry
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry
  • 1 oczyszczona, pokrojona grubo papryka
  • 2 obrane, pokrojone w plastry cebula
  • 10 dkg pieczarek lub grzybów leśnych
  • majeranek, rozmaryn
  • oliwa
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Plastry bakłażana posolić, odstawić na sicie aby obciekły z wydzielającego się soku. Cukinię, grzyby, Cybulę blanszować we wrzątku. Na namoczone wcześniej drewniane szpadki do szaszłyków nabijać naprzemiennie składniki, przyprawić, posmarować oliwą, posypać ziołami. Piec na dobrze nagrzanym grillu lub w piekarniku kilkakrotnie obracając.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *