Wątróbka cielęca z bananami
Wątróbka cielęca z bananami5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 4 kawałki wątróbki cielęcej
- 2 banany
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- sól, cukier do smaku
Sposób wykonania:
Cebule obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżeczki wody, zeszklić. Wątróbkę lekko rozbić, oprószyć mąką i krótko obsmażyć na tym samym tłuszczu. Zdjąć z patelni wątróbkę i cebulę , lekko osolić. Na patelni roztopić masło i podgrzać na niej banany, obrane ze skórki, przekrojone wzdłuż i posypane przyprawą curry. Włożyć na nie wątróbkę, cebulę i podawać zaraz po przyrządzeniu.
- Szczegóły
- Kategoria: Cielęcina
- Opublikowano: czwartek, 22, listopad 2012 12:53
- Danuta