Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ukraiński chłodnik

Składniki:

  • 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 20 dag. kiełbasy
  • 2 ogórki
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • sól
  • łyżka octu
  • 1 l. maślanki
  • 1i1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody
  • łyżka śmietany

    Przygotowanie:
    Szczypiorek drobno posiekać i wymieszać z solą. Pozostałe składniki również drobno posiekać. Wymieszać ze szczypiorkiem. Dodać maślankę i ocet. Wlać wodę i na koniec dodać śmietanę.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *