Ukraiński chłodnik
Ukraiński chłodnik4.49 out of 5 based on 142 voters.
Składniki:
- 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 20 dag. kiełbasy
- 2 ogórki
- pęczek szczypiorku
- pęczek natki pietruszki
- pęczek koperku
- sól
- łyżka octu
- 1 l. maślanki
- 1i1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody
- łyżka śmietany
Przygotowanie:
Szczypiorek drobno posiekać i wymieszać z solą. Pozostałe składniki również drobno posiekać. Wymieszać ze szczypiorkiem. Dodać maślankę i ocet. Wlać wodę i na koniec dodać śmietanę.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: środa, 30, wrzesień 2009 08:18
- Marzena
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa