Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tuńczyk z grilla Kasi

Prosty przepis jak w kilka chwil przyrządzić tuńczyka. Aby wypróbować ten przepis potrzebujesz: filetów z tuńczyka, tymianku, soku z cytryny i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 filety z tuńczyka 
  • kilka gałązek tymianku 
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz 
  • sól 

 

Sposób wykonania:

  1. Filety z tuńczyka delikatnie oczyścić.
    Następnie sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek.
    Dodać do obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wrzucić jeszcze gałązki tymianku.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć dokładnie tuńczyka.
    Odstawić na około 1 godzinę.
    Po tym czasie kłaść na ruszcie i grillować po kilka minut z każdej ze stron. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *