Tuńczyk z grilla Kasi
Tuńczyk z grilla Kasi5.00 out of 5 based on 1 voters.
Prosty przepis jak w kilka chwil przyrządzić tuńczyka. Aby wypróbować ten przepis potrzebujesz: filetów z tuńczyka, tymianku, soku z cytryny i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 2 filety z tuńczyka
- kilka gałązek tymianku
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Filety z tuńczyka delikatnie oczyścić.Następnie sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek.Dodać do obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić jeszcze gałązki tymianku.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć dokładnie tuńczyka.Odstawić na około 1 godzinę.Po tym czasie kłaść na ruszcie i grillować po kilka minut z każdej ze stron.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 08, listopad 2017 16:49
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla