Tuńczyk z zielonym mango

12658
com_content.article
(Oddano 245 głosów z średnią 4.60 z 5)
Tuńczyk z zielonym mango 4.60 out of 5 based on 245 voters.


Składniki:


  • 2 puszki tuńczyka w zalewie
  • 1 zielone mango
  • 2 łyżki sos rybnego
  • garść orzechów nerkowca
  • 5 łyżek soku z limetki
  • 10 g posiekanych papryczek chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 3-4 korzonki kolendry
  • 2 ½ łyżki cukru
  • 1 pęczek kolendry
  • 1 pęczek szczypiorku
  • olej

Sposób wykonania:
  1. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść go widelcem. Następnie czosnek chili i kolendrę rozgnieść w moździerzu, wówczas dodać sok z limetki, sos rybny i cukier.
    Mieszać tak długo, aż cukier się rozpuści.
    Następnie rybę zarumienić na rozgrzanym oleju po czym ułożyć go na półmisku.
    Obłoży plasterkami mango i polać sosem.
    Na koniec udekorować jeszcze orzeszkami, listkami kolendry oraz szczypiorkiem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi