Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tradycyjny kapuśniak

Składniki:

    • 50 dkg dobrej wędzonej kiełbasy pokrojonej w grube plastry
    • 5 ziemniaków obranych i pokrojonych w plastry
    • 2 cebule pokrojone w pół plastry
    • 2 marchewki pokrojone w plasterki
    • 1,5 l bulionu mięsnego
    • 2 szklanki dobrej kiszonej kapusty
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego


    Sposób przyrządzenia:
    W dużym rondlu doprowadzić do wrzenia wywar mięsny, dodać kiełbasę, cebulę, marchewkę, gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Dodać kapustę kiszoną i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać, gotować 30 minut. Jeśli ktoś lubi zupę zawiesistą może ja zagęścić lekko rumianą zasmażką.

1 comment for “Tradycyjny kapuśniak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *